Jag är så jävla nyttig!

Jag har tränat mer i Juli månad än under nästan hela året. Detta har resulterat i en viktnedgång på 7,5kg. Så jäkla skönt när man hoppar och lite lättare att springa med.
Sen har ju maten spelat in en hel del kan jag lova. Ikväll efter löprundan så åt jag kokt potatis och makrill i tomatsås. Jag hade inget annat hemma, haha =p Inte världens godaste kan jag lova men det får duga.

I fredag så var vi inne på Helsingborgsfestivalen. Vi knallade en sväng på stan innan vi bänkade oss vid ölserveringen precis vid scenen. Miss Li spelade först och hon var bra, men grymt tråkig! Vissa band ska inte spela live, så är det bara.
Vi åkte ju dit för att se Joddla med Siv och jäklars vad jag kände mig invandrad då. De är tydligen urskåningar och det där med Skåne och Skånska är ingenting man skojjar om här nere. Under Miss Li så brydde sig inte en jävel men ca 3 sekunder in på Joddlas första låt, Kaj är Gaj, så frågade bordgrannen om jag var sån där Stockholmare. Nej sa jag lugnt och bestämt, jag är från gnällbältet. Jaja allt låter detsamma för oss fick jag höra. Tänkte fälla en dräpande kommentar om att han skulle svälja gröten men var riktigt glad över att jag själv kan urskilja vartifrån i SKåne folk kommer =p



De var jäkligt bra på att få med sig publiken och det är så liveband ska spela.

Igår låg jag på soffan och degade. Käkade en pizza för mina sista kronor innan Måndag. Skitgott men för att stilla mitt samvete satte jag på mp3n och knallade en sväng runtom Ängelholm. Måste ju lära mig hitta överallt, har ju faktist bott här i 3 månader nu! Det blev en sväng runt Hembygsparken och längs med Rönne Å. Genade genom skogen och kom upp på en djurkyrkogård, lite skräckfilms varning där! Hittade ett minizoo innan hag knallade längs ån och hem igen.

Idag tog jag samma sträcka men denna gången med löparskorna på.

På tal om Skånsk patrioism, dessa "budord" får man leva efter nuförtiden:

Skåne du underbara fädernesland!
Du vet att du är från Skåne när..
Du är bara svensk i ditt pass och under Hockey. VM-flaggan är gul och RÖD, inte blå.
Du kallar pommes frittes för stolpa-päror.
Du vet att ålarens och kålahue ska ses som förolämpning och inte alls handlar om mat!
En kraftigt berusad människa är "dyng raug" och denna person tilltalar dig med orden "Va fan glor"u påu, ska du hau po flabben".
Du har skallebank och inte huvudvärk.
Du är bugasprängd och inte mätt.
Du beställer en "cocka" i stället för en "cola"
Allt norr om hallandsåsen e Norrland!
Du kallar chokladdrycken pucko för 08:a.
Du har inte en huskatt utan en bonnakatt.
Du vet att päror inte betyder päron.
Du säger inte groggvirke, du säger blannevann.
Du vet att lättmjölk är röd, mellanmjölk blå och standardmjölk brandgul.
Du grinar när stockholmare vill gräva loss Skåne, de gräver ju bara bort Sverige.
Du grinar = du flabbar.
Grinar och flabbar = skrattar.
Du äter rabbemos till din falukorv.
Du vet att våren har kommit när rapsen blommar.
Zoegas (helst Skånerost) är det enda kaffe du dricker.
Du fattar inte varför folk åker till fjällen, alperna ligger lika nära och backarna är dubbelt så långa.
Hipp Hipp, är det roligaste du någonsin sett på TV.
Någon säger "det var bättre förr" och du tänker "ja, innan 1658 någon gång".
Du vet att pantofflor/pantollor inte är ett par skor. "Tollor" är däremot funktionsdugliga skor du stukade fötterna i som liten.
Du hade kommit på minst ett "bombsäkert" sätt att smuggla in alkohol från Danmark innan din fjortonårsdag.
Någon av dina tre första fyllor grundade sig i för mycket rebenshopen/aperitif (den med fågeln på "den söte, söte, goe,goe)/pepio.
Vokalerna var det svåraste med att lära sig läsa och skriva i skolan - speciellt om du är från Lomma.
Du köper Ramlösa och inte Raaaaamlösa.
Du inte behöver fråga vad en "rullebör" är.
En flaska Skåne akvavit alltid står på bordet vid högtider.
Du inte börjar gråta för att systemet är stängt, för på andra sidan Öresund är det alltid öppet.
Det bara finns ett berg - Kullaberg.
Tomelilla, Skurup, Höör och Klippan är lika självklara i din värld som London och Paris.
Röv inte alls är något vulgärt.
"Räligt" är bara din synonym för något som är fult, otäckt eller äckligt.
"Balle" är en del av rumpan.
Någon säger något som du inte tror på och du utbrister "ah, du snackar".
Du känner dig hemma var som helst i världen bara någon pratar skånska.
Sillamjölk är förolämpning som du antagligen aldrig använder, men om du ser någon som är riktigt klen så vet du att du skulle kunna kalla honom det.
Du blir förvånad att mölla faktiskt kallas för väderkvarn på rikssvenska.


Friiitak

Helgen är här och skitvädret lika så. Antingen Beachvolley eller TV-spels turnering var valet imorgon. Riktigt grabbigt...
Det lutar nog åt det senare som det verkar nu. Får sticka iväg till gymmet och röra lite på mig då.
Tränade Yoga i Måndags och det är alltid skönt. Synd bara på den helt kassa musiken som intruktören hade valt. Störde mig på den hela tiden. Blir det samma på Måndag igen så får jag be henne byta. Tyvärr så ligger passet samma tid som vi tränar Volley så missar det. Hade varit perfekt om det startade 1h tidigare istället.

Ska ner och plocka den sista tvätten snart. När jag bloggat klart. Om jag orkar. Klockan är 2222 och jag bor längst upp i huset och tvättstugan ligger i andra änden av källaren. Men annars får jag gå ner kl 06 imorgon och det är inget alternativ.
När jag kom ner i tvättstugan idag så hade någon tagit ena maskinen, på min tid! Tänkte slänga ut kläderna först men någon hundradel senare slog det mig att det kanske är någon gammal vänlig pensionär. Man vill ju hålla sig på god kant med dem! Så jag lät det vara. Och mycket riktigt så kom det ner en mysgubbe med äkta farfars skägg någon minut senare. Vi dösnackade lite när jag pulade med kläderna. Han var oxå Norrlänning, mao inte från Skåne. Har bara träffat på Norrlänningar i detta huset. Undra om Munka Ljungby byggen utövar medveten segregation? Jäkla landskapssister!!!

Ska fixa laddare och USB kabel till min kamera. Slängde ju sånt när jag flyttade pga jag itne sett till kameran på ett tag. Mycket  riktigt så hittar jag fansskapet när jag håller på och packar upp i nya lägenheten...
Vore kul att slänga in lite bilder oxå. Ser så jäkla tråkigt ut nu ju!

Hittade ytterligare lite LEGO på Youtube. Hade hur mycket som helst när jag var liten men byggde nog inte ihop nått av det. Efter att ha letat fram bit nr.1 fick jag oftast en släng av ADHD och spred bitarna omkring mig. Har jag inte tålamod nu, hur skulle jag kunna ha det som 9-åring?



En heldag i slapphetens tecken

Har varit lite småkrasslig senaste tiden. Kan kanske bero på mycket träning och mindre mat eller bara en helt vanlig förkylning helt enkelt. Hur som helst så frös jag röven av mig inatt där jag hade somnat på soffan under mitt duntäcke. Det är 25 grader i lägenheten och jag ligger under ett duntäcke och fryser. Det blev ingen beachturnering och bankett i Båstad detta året med andra ord. Skitdålig tajming men hade inte orkat dricka en lättöl ens en gång.

Jag sov till kl 14 idag, utan dåligt samvete dessutom! Jag gick bort till Ica och handlade mat. Var riktigt nyttig och köpte ruccola, linser, majs, soja bönor och annanas och slängde ihop en sallad. Jag måste verkligen ha haft hög feber!
Lagade lite mat och har kollat film i horisontal läge hela dagen. Har redan avverkat Watchmen och Knowing. Två filmer över 2h var. Båda handlade om jordens eventuella undergång och människans vara eller icke vara. Den ena förpackad i ett futuristiskt drama och den andra i en Superhero drama-action rulle. Nu blir det Svensexan och förhoppningsvis så somnar jag till den.

Om inte så fick jag en bok på posten idag. Från Svinesund till Haparanda i en Kajak. Paddlar man från Sveriges kust vid Norska gränsen till Haparanda så föräras man med Havspadlarnas Blå Band. En liten resa på 240 mil. Det kan man kalla en resa in i sin egen själ. 240 mil ensam i en Kajak på det öppna havet. Det om något är för mig en häftig dröm och möjligvis en semester om några år. Men med alla tankar och projekt som hela tiden ploppar upp i huvudet så har jag säkert glömt bort det hela om 1 vecka, eller mindre än så.

Hittade 2 gamla kompisar på Facebook. Har inte träffat dem på skitlänge men man blir glad bara av att se att dem är i livet. Vissa personer glömmer man aldrig bort, oavsett om man har känt dem riktigt bra eller mindre bra. Vissa lämnar avtryck för en lång tid framöver.

Nu ska jag tycka lite mer synd om sjuka mig och sätta på sista filmen för dagen, för imorgon ska jag vara frisk igen. Förhoppningsvis så knallar jag ner till stranden om kroppen och vädret tillåter det. Sen på kvällen så är det träning =)

Ska fixa så man får spela lite beach på fredag oxå förhoppningsvis. Har inte blivit något denna veckan.

Hittade en ny grupp på Youtube. System of a Lego. Låter som om någon har för mycket fritid men cool video iaf!


Into the wild

Bra film. Ligger på soffan och kikar på den. Jag blir riktigt sugen på att bege mig ut i naturen med kanot eller på något annat sätt. Jag jobbade med en dam förra året som cyklade genom hela Sverige en sommar. Kollade man på bilderna så såg det väldigt avslappnande och fritt ut. Det kanske vore en möjlig semester nästa år. Eller att åka tåg upp och fjällvandra. Bilden nedan är från Abisko i Lappland. Lite skillnad mot betongdjungeln man bor i nu. Men det är ju bra nära till havet och det ska man inte klaga över.



Just vid havet spenderade jag min 29:e födelsedag. Far med familj kom ner från Göteborg och hälsade på. Vi åkte ut till Klitterhus och käkade på resturangen där. Lagom tills vi kom dit och satte oss på uteserveringen med utsikt över havet så började det blixtra och regna så den goda maten fick avnjutas inomhus. Sen blev det en sväng tillbaka till lägenheten för att skruva innan vi åkte ner till Råbocka och käkade glass.

Därefter blev det beachträning med Ewa & Åsa. De sticker till SUndsvall imorgon för att spela Nestea Swedish Beach Tour och jag kan bara säga lycka till tjejer!

Fys plus teknikträning sen med EVS. Många killar som är borta denna veckan men desto mer tid till de som är här.

NST

Har kollat beach på Sundstorget nu hela helgen. Bankett igår med god mat och bra stämning. Gick till Le Cardinal och svettades några liter på dansgolvet. Man klagar för mycket över värmen, det får gärna vara sommar hela året om om jag fick bestämma! Efter ca 8 timmar i solen i fredags så sökte jag skugga under lördagen men det gick inte. Jag brände mig iaf, och då framförallt på snoken. Så med solsting och allergi så släpade jag mig ut i Hbg natten.

När vi kom hem i morse så hade blommor och en massa annan skit blåst ner från fönster brädorna. En stor spegel hade ramlat ner från väggen och rivit upp ett stort hål i tapeten. Tur för mig att målaren är ett par veckor sen, det hade varit knäckande annars! Mina 7 års olycka började idag då jag latjade lite boll med LP. Tog ett utfallssteg och spelade upp en kort boll när jag hört "Ritch". Självklart så gick sömmen upp på shortsen mitt mellan bena. Grymt snyggt så satt med korsade ben på mesta manliga sätt på de sköna träläktarna och kollade på 2 bra finalmatcher.


RSS 2.0