Första dagen

Första dagen på jobbet.. Fick inte mkt sömn natten innan, ca 3h. Aningens trött så kliver jag in på kontoret och vet inte vad jag ska förvänta mig. Vi kör snabbt igång och efter lite självstudier drar jag igång. Drar in en dagslön på 3h så det måste ju ses som en skaplig start. Hoppas det fortsätter så men bättre ändå ;-p



SKa flytta i helgen men hur ska jag hinna med allt? Ingen snygg, trevlig, söt, och  charmig tjej som kan tänka sig att jobba för slavlön som min assistent? Haha...



-Kan herr Stork komma till receptionen?
De ropar på mig så jag måste fra, bajjbajj!

Fullt upp

Skulle på arbetsintervju idag. Hade lite svårt att hitta rätt men när jag väl kommer 2min försent så drar de igång med utbildning och frågar när jag kan börja... Haha, lite snopen sa jag imorgon bitti. Så från och med då så har jag 2 jobb på 175%..

Men det fixar sig, fick jag ihop 560h på 2 månader för några sommrar sen så löser det sig..

Gotta go, work to do =p

14 gånger

Har jag flyttat. Här kommer en sammanfattning..

0 - 4 år. Bor vid ån i ett rött hus med morsan i Brevens Bruk. Det där med ån var inget hon gillade, jag älskade vatten men kunde inte simma. Några gånger hittade de mig på botten brevid bryggan. Drunknade jag inte värre då än att jag lever idag så lär jag väl aldrig göra det. Annars var det en bekymmersfri tid. Inga tjejbaciller och sånt =p Förutom hon tjejen som var där på sommrarna men jag var inte redo för ett seriöst förhållande.All min tid gick åt att plocka löv och leka med Lassie..

4 - 15 år. Hjortgränd 1A i Vingåker. 11 av mina bästa år =) Livet bestod av fotbollspelande och datten vid svampen. En och annan gång fick man duktigt med stryk av de äldre när vi körde Röda Vita Rosen men det var det värt =p Alla var unga och helt oförstörda av vuxenlivets måsten. Man har lite svårt att tänka sig in i vilka riktningar alla polares liv har tagit. Men alltid lika kul att träffa på gammalt "gränden folk". I övrigt så spenderades det mycket tid hos mina kusiner, de fick man ännu mer stryk av, haha.

15 - 16 år. Flyttar upp i kåken på Bergsgatan. Har ett riktigt seriöst förhållande (allt är skitseriöst vid den åldern) med Johanna. Undrar vart hon tagit vägen?? Börjar gymnasiet och håller på att dö av uttråkning varje dag man satte sig på busen till Duveholm.

16 - 17 år. Här börjar livet på riktigt! Man flyttar hemifrån och tror man helt plötsligt är man, hahaha.. Börjar gymnasiet i Falköping och bor med 20 andra killar på Hemmingsgatan. Bara bra minnen från den tiden (nästan iaf). Skulle göra om det 100ggr till om ngn därute uppfinner en tidsmaskin.

17 - 18 år. Börjar 3an och flyttar till nytt elevhem. 10 killar på 1 korridor men här börjar man tröttna lite på allas egenskaper och oegenskaper. Trots detta så slår detta året föregående! Har aldrig sett så många killar gråta på en gång som 2 dagar efter studenten när alla flyttade hem igen..

18 - 18,5 år. Gör lumpen över sommaren och flyttar hem igen. Kan inte säga att man tyckte det var världens roligaste efter att ha bott i eget i 2 år. Inte mycket privatliv men morsans mat och omsorg värmer ju alltid =p

18,5 - 19 år. Hittar en 1a i Vingåker på 27kvm. Inte så stort men skapligt med tanke på att hyran var 950kr!! Ja just det, inte 1950 eller 2950 utan 950. Niohundrafemtio svenska riksdaler. Jobbar som elevassistent och spelar volleyboll. Pluggar komvux och har 2 extraarbeten plus att jag tränar ett eget lag. Inte konstigt att tiden gick snabbt!

19 - 20 år. Flyttar till Skolgatan 19C. En tvåa. Livet består mest av volleyboll och en och annan lankväll med Ola och Jansson. Trots att man bodde granne med kyrkan så började ordet samvete försvinna mer och mer ur ens vokabulär..

20 - 21 år. Flyttar 2 porter till uppgång 19A. Här börjar dekadensen... Har skitroliga grannar och man lever livet tror man. Våren/sommaren som är träningsledig spenderas på roligaste möjliga sett. Man fortsätter på inslagen väg ett tag till innan det är dags att stanna upp och se sig omkring. Här började man odla ett samvete.

21-22 år. Blir sambo och flyttar ytterliggare en uppgång. Nu är det Storgatan 19B som får äran. Konstigt hur alla var upptagna just den dagen jag skulle flytta... Fick hjälp med soffan men annars bar man saker trappa upp och trappa ner i ca 14h. Skaaapligt trött sen! Minst sagt ett stormigt samboliv blev det men även en del trevliga stunder.

22 - 26 år. Köper lägenhet och flyttar igen(själv igen). 3 händelserika år minst sagt. Robban blir granne och tur var väl det, kunde ju inte ha ALLA fester hos mig =p

26,01 - 26,4 år. Flyttar till Hbg och blir inneboeende hos fam. Svantesson. Har fortfarande svårt att förstå hur gästvänliga de är och hur de fick en att känna sig hemma där.

26,5 - 26,8 år. Delar lägenhet med Willén från Fkpg tiden. Får nytt jobb och kommer på att jag trivs bättre och bättre här nere.

Och så nu på lördag då. 31mars 07. Flyttar upp på Tågaborg. Då blir man ju tydligen värsta bratten och helt odräglig ;-)  Man kan ju alltid hoppas på att om jag hade skrivit det här om 3 år så hade det stått ngt i stil med "Det var här som jag kom underfund med vad jag ville göra i livet och satte planen i bruk. Självklart var ... ett stort stöd och det ska hon ha stort tack för blablablabla ngt i den stilen. Men det får framtiden utvisa. Är ju bara halvvägs till 55! Ngn stans ska man väl hitta henne..En sak som är säker är iaf att för var dag som går så trivs jag bättre och bättre här nere och blir gärna kvar under en lång tid.

image2

Nu är det dax att slagga, ska gå och fixa ett jobb till i morgon. Pengar till sommaren lär ju behövas!

Mycket att fundera på

Helgen är snart förbi och mycket har hänt. Ska försöka mig på en resumé....

VB först. Torsk i fredags mot Hylte. Inget att snacka om, de var klart bättre. Men är glad över hur alla krigade in i det sista.

Sen blev det utgång igår. Så jävla onödigt att ta med kortet, varför hinka massa sprit på cardan??? Man blir varken smartare eller rikare...

Fest ikväll hos mig. Skapligt dragen när telefon ringer. Vem kan det vara? Står i kön til Harrys med en massa 2-barnsmorsor och funderade allvarligt ett tag på att gå hem. Men tur att det inte blev så..  En kväll som denna så ifrågasätter man gärna sina egna principer... Till och med värt att kallas 08 och Upplänning =p Eller nästan, hmm =)

Skulle gärna dra hem så snart som möjligt men det går inte. Massa möten och så med jobbet. Men vill verkligen hem när mormor blir 75 och morsan 45. Polaren har det kasst och man har inte träffat folk på väldigt länge. Trivs oerhört bra här nere men saknar folk varje dag, i alla situationer..

Varför krockar det? Hultan förra året var verkligen the time of my life! Grymnt väder tillsammans med bra polare och sköna engelskmän. Sedan en och annan oförglömlig konsert...
Men ska det bli ngn karriär här så krockar det i år. Kan inte riktigt skita i denna utbildning om man ska komma dit jag vill. Men det hade funnits ca 10 veckor till under sommaren att lägga den!

Så jäkla svårt det ska vara att somna. Matsa ringde nyss och frågat vart jag tog vägen, så omtänksamt =p Haha.. Lite massage på tinningarna och man hade somnat som ett barn..

Sommartid i dag. Våren har kommit och allt med det. Man blir verkligen som en ny människa! Ute och knallar nere i hamnen när havsbrisen fläktar mot den hårlösa skallen =( Klant!!
Vad trevligt det skulle vara om Nurse var ute och strosade och pratade oxå.

Flyttar för 15e gången i mitt liv nästa vecka. Är det jag som har svårt att slå mig till ro eller vad kan det vara?
Såg på tv att medelsvensken flyttar 10 ggr per livstid men jag ligger lite före. Och så jäkla gammal är jag ju inte. Visserligen halvvägs till 52 men vadå =) Kan inte svara på hur länge det blir innan nästa flytt. Vore dock trevligt om den flytten blir inom stan, inte utanför. En kvinns att hålla hand med skulle öka de chanserna avsevärt.


MP3N

Marvin Gaye - Heard it through the grapewine

Otis Redding - Sittin´ on the dock of the bay

Sam % Dave - Soul man

Skitförbannade skitonsdag

Jag är ju inte lite dum i huvet må jag säga!!! Tankspridd dessutom. Detta slår nästan den gången som jag gick ner på Konsum för att handla för att fem timmar senare komma hem tomhänt och kollar i kylskåpet och säger "här var det tomt".

Jag står och pratar i telefon och gör en intervju inför kvartsfinalen på hemmaplan. Samtidigt så ringer den andra telefonen, redan en sak för mycket här! Jag skulle ju dessutom ge mig på att trimma polisongerna, samtidigt. Förstår inte varför. Min hjärna är ju inte skapt med simultanförmåga. Så jag glömmer helt enkelt att sätta på munstycket efter den andra intervjun och hugger in. Och dessutom så glömmer jag bort att det bara är polisongen som ska rakas, så jag drar hela sidan!!! Inte så snyggt. Istället för 15mm blir det typ 2mm.... Bara att raka bort allt hår, jag som äntligen hade börjat få en frisyr igen.....



Sen på kvällen var det kvartsfinal mot Hylte. Tuta och kör var det hela matchen igenom. Förlust med minsta möjliga marginal men det var ett ÖVK på plan som vi inte sett på hela säsongen. Alla var heltända och kämpade som djur. Inte alltid det fagraste spelet men otrolig spänning. Trots att vi faller på målsnöret så känns det jäkligt bra inför fredagen. Då ska vi fan vinna!



Dessutom var hade jag en släng av magsjukan i morse. Hade det funnits en motsvarighet till fredagen den 13e så är jag helt övertygad om att det hade hetat onsdagen den 21a i stället, haha.



MP3n

Korn - Freak on a leash

Faith No More - Epic

Slipknot - Wait and bleed

Freeda

Vaknade 0845 i morse och kom på att jag skulle vara på andra sidan stan om en kvart. Fan! Taxi, onödigt dyr sovmorgon måste jag säga! Skrev på ett hyreskontrakt på en lägenhet som jag aldrig sett. Flyttar dit om 2-3v.
Detta var den billigaste jag har hittat på 8 månader och den var ändå dubbelt så dyrt som den i Vingåker, och då är ändå denna mindre!

Tog sen en promenad i solskenet nere vid kajpromenaden och filosoferade om livet. Är man verkligen vuxen när man är singel och inte har körkort? Tror fan inte det...



Kvartsfinal på söndag men i dagsläget ser det tunt ut. Om inte folk blir friska så blir det ofrivillig comeback på söndag. Haha. Det vore ngt =p
Nej allvarligt, detta är det värsta jag varit med om. Sånt jävla oflyt ska inte existera men det gör det tydligen och det yttrar sig i osannolika skador och mystiska sjukdomar. Tycker det är synd för alla i laget förtjänar mycket mer än så!



Det ser ut att bli en volleybollfylld vår. Volley2000-SM, sen upp på J-SM och kika, och sen coacha på U-SM förhoppningsvis. Släng in en tryout helg innan där så förstår ni att det inte blir många krogrundor förän tidigast i maj.


En helt ovetenskapligt baserad studie visar att kvartsfinalerna slutar på följande vis:

Falken - VVK 1-3
Habo - TV 3-1

Tierp - Sollet 3-2
Hylte - ÖVK 3-4 efter diverse omspel och protester (roligare med 7 matcher!)

Sen kan ni ju gissa på vad denna studie har kommit fram till för resultat i semin...



MP3

Sepultura - Territory

36 Crazyfists - At the end of August

Machine Head - HALO

Kvatsfinaldax

Så var det dax för kvartsfinalspelet. Hylte valde oss efter att Falkenberg tog Vingåker. Inte så oväntat, Hylte har spöat ÖVK i de 8 senaste matcherna och det är inte så långa resor.
Kul att inte Falkenberg ville ta oss efter att Gunnar var och kollade på matchen mot Valla. Vi hade vissa stunder en riktigt hög högsta nivå. Amreikanerna var stekheta, speciellt kul att se Jeff som verkligen har kommit igång efter jul. Men våran lägsta nivå behöver komma upp ett par steg. Vi måste prestera ett mycket jämnare spel om vi ska rå på Hylte. Hoppas Emil och Ola kan vara med redan tills på söndag, det är några kilos erfarenhet som de kan bidra med.

Det ska bli riktigt kul att möta Hylte. Leif och Krickan har lyckats riktigt bra där uppe och det är klubbens framgångar ett bra bevis på.Hoppas det blir täta matcher med underhållande spel. De brukar alltid vara riktigt bra till slutspelet, men har i år visat att de har det tufft med inställningen när det börjar gå tungt.



Var uppe i Falköping och scoutade spelare igår. Det var kul att komma tillbaka i en annorlunda roll än senast.
Det var kul att se hur spelskickliga killarna var, men vinner man allsvenskan så är man ju inte helkass =p
Några killar kan nog bli riktigt bra redan om något år.
Annars var det kul att se vilken bra anläggning hela gymnasiet har till sitt förfogande. Inte illa att kunna ha 5-6st träningsgrupper igång samtidigt!



Telefon ringde, det var videobutiken som undrade vart en film höll hus, fan vad jag har lätt att glömma sånt.
Alldeles för tankspridd och lätt att tappa fokus när det trivala saker. Dax att sluta skriva någon gång och kila ner dit.



I MP3:n

Tingsek - World of its own

Simone Moreno - Vem pra bahia

Nephew - Sway

Weeping Willows

Sitter och kollar spraydate efter "20 nånting som lekt klart". Weeping Willows i bakgrunden och fönstret på vid gavel.
Vinden tjuter i fönstret och gåshuden ställer sig på armarna. Kan inte påstå att jag har otur i kärlek, snarare brist på kärlek. Var så länge sen man var intresserad av någon att jag inte kommer ihåg känslan.

Likheter

Kollade in en programvara på www.myheritage.com. Man laddar upp en bild så får man se vilka kändisar man är lik. Colin Farrel, Nick Lachey, Val Kilmer och lite Bruce Willis. Inte illa. Men å andra sidan Fidel Castro, Maradona, Gene Wilder och Donald Thrump är ju inte lika smickrande. Hahaha! Tur att man inte bryr sig, annars hade det blivit en eller annan tår ^^



Läser på Aftonbladet om Britney, global uppvärmning och mord... Finns det inga glädjande nyheter längre? Eller håller svensk media på att bli en blandning av engelsk kändisbevakng och amerikansk "skrämma skiten ur tittarna" television?
Engelska tidningar och amerikanska nyhetssändningar får en verkligen att tappa hoppet om mänskligheten när man tänker på personerna som väljer vilka nyheter som förmedlas och vilken vinkling de väljer att skildra saker på.
Kan förstå de i mellanöstern som spyr galla över den västerländska livsstieln. Men de å andra hand väljer ju bara att skildra de sämsta bitarna de med så de är väl inte bättre.



Nästa vecka ska jag upp till Fkpg och presentera klubben och kolla tänkbara nyförvärn, känns lite konstigt med tanke på att man satt där själv för inte så längesen och hoppades "välj mig, välj mig".
Haha.
Nu har man makten i stället ^^



I övrigt så börjar man väl fundera lite på vad som händer i Juni när kontraktet går ut. Ska man plugga eller jobba? Vilken roll kommer man få här nere? Kommer jag att flytta någon annanstans?
En sak är dock säker, sommaren ska spenderas här nere! Lite bättre än Lyttersta beach!

Overtramps första

Här sitter man och ska försöka sig på fenomenet bloggning som jag skrattade åt för bara någon månad sen.
Tyckte det var ett "sepåmig" rop som skrek efter uppmärksamhet, men som snabbt skulle gå över.
Till min stora förvåning så har jag upptäckt att jag gillar att läsa andra personers bloggar så varför inte skaffa en egen. Alltid är det väl någon uttråkad jäkel som skrattar åt mig eller förhoppningsvis med mig.




Det börjar närma sig vår och allting positivt det för med sig. Varmare väder ( efter en hel skånsk blåsig vinter så skriker man efter solsken och fågelkvitter), mindre kläder, gladare miner och en och annan promenad. Det har inte blivit så många på sådär 2 eller 5 månader..




Kan förhoppningsvis ta med mig jobbet hem i 10-14 dar i april. Har inte varit hemma sen runt nyår och det är många fula nunor (även en eller annan vacker oxå) som man saknar. Allting är ju sig likt hemma vet jag, men ändå inte.. Hemma är alltid hemma..



3 senaste downloadsen:

Tingsek
Jack Johnson
Nephew

RSS 2.0